Fördelarna med grönt te

Fördelarna med grönt te

Fördelar med grönt te

Grönt te är en mycket populär ingrediens i Detox teer

detox te

Se mer och köp hos Svenskt kosttillskott

Vilka är de viktigaste fördelarna med grönt te?

De flesta fördelarna med grönt te kommer från kemikalier som kallas polyfenoler, eller katekiner. Särskilt en av dem, epigallocatechin gallate (EGCG), är en riktigt verkningsfull antioxidant. Denna, plus det faktum att grönt te också innehåller E-vitamin, annan stark antioxidant, får det även att motverka åldrande. 

Förutom det som nämnts ovan kan vi se en mängd andra fördelar med grönt te. Det hjälper bland annat att:

Det finns alltså all anledning i världen att dricka grönt te!

Hur mycket te bör du dricka?

Det finns inga givna restriktioner eller rekommendationer när det gäller hur mycket grönt man ska dricka. Vissa menar att 3 koppar te per dag är en lämplig mängd för att ge tillräckligt med antioxidanter så man uppnår de hälsofördelar vi nämnt. Men som med det mesta i tillvaron när det gäller mat och dryck är överdrifter aldrig bra, varken åt ena eller andra hållet. Det främsta rådet man kan ge är att låta kroppen själv känna hur mycket som är lagom. Är du sugen på mer än tre koppar grönt te per dag? Då kan du tryggt unna dig det!

Hur tillagar man teet på bästa sätt?

Här är varianterna lika många som som det finns tedrickare. Grönt te finns bland annat i lösvikt, påse och även som grönt tepulver. Vilket man väljer är en smaksak. Det viktigaste är att se till att det håller bra kvalitet.

Grönt te mår ofta bättre om vattnet är av något lägre temperatur än när man kokar vanligt svart te. Då behåller du nämligen alla nyttiga ämnen i det. Låt det sedan dra mellan tre till fem minuter, beroende på hur starkt du vill ha det.

Sist med inte minst

Förutom att grönt te är sprängfyllt med nyttigheter som kroppen mår bra av, finns det ännu en fördel. Det gynnar också vår mentala hälsa. Ja, vi vet att det hjälper mot depression och ångest. Men den bidrar också rent allmänt till en positiv känsla, mycket på grund av den smakmässiga upplevelsen som har en positiv inverkan på oss. Grönt te är inte bara nyttigt, det smakar gott också. Drick det som det är, det är både lent och uppfriskande. Eller varför inte söta det lite med en klick honung? Grönt ekologiskt te med ett sting naturlig sötma är rena magin för både hälsan och humöret!

grönt te

matcha te
Lyxte. Matcha är ett fint, pulveriserat, grönt te som används i de japanska zen-buddistiska teceremonierna. Till skillnad från vanligt grönt te som bryggs på teblad så används hela pulveriserade blad i Matcha té. Teéts antioxidanta effekt blir extremt mycket högre och endast en halv tesked blir en riktig hälsokur


Se och köp hos Grön Gåva


Se och köp hos Svenskt kosttillskott

Vi rekommenderar även ashwagandhapulver för att boosta immunförsvaret