Fördelarna med grönt te

Fördelarna med grönt te

Grönt Kaffe

Grönt Kaffe

Vi är många som dricker kaffe på morgonen. Kanske för att få en energikick och sparka igång dagen. Kaffe innehåller som bekant mycket koffein.

Den som vill ha de uppiggande effekterna fast på ett nyttigare sätt kan istället välja grönt kaffe. Detta är inte bara uppiggande utan kommer med en mängd andra fördelar. Inte minst har det en viktminskande effekt och passar därför utmärkt för den som vill tappa några kilon.

Vad är grönt kaffe?

Detta är gjort på orostade kaffebönor. Därför har det kvar sin gröna färg. Men viktigast av allt är att det även har de kvar sin klorogensyra. Denna försvinner vid rostningen och saknas därför i vanligt kaffe.

Kan man dricka grönt kaffe?

Visst kan man, men bönorna är svåra att mala. Det vanligaste sättet att få i sig grönt kaffe är som kosttillskott. Det finns som både pulver och kapslar.

Att dricka kaffe har alltså inte samma fördelar. Den främsta skillnaden är just klorogensyran. Det är den som gör grönt kaffe till ett fantastiskt och alldeles naturligt bantningsmedel. För det första hämmar den kroppens glukosupptag. För det andra bränner den både fett och socker effektivt. Som ett tredje plus ökar den ämnesomsättningen.

Och som om detta inte vore nog har den ytterligare positiva effekter:

– Sänker blodtrycket
– Håller musklerna i trim
– Minskar kolesterol
– Förbättrar humöret
– Drar ner på aptiten

Det finns alltså en hel del skäl att byta sitt morgonkaffe mot en kapsel grönt te. Inte bara för den som vill gå ner i vikt snabbt.